Еньовден, Планински преходи

Eньовден 2019

Каним ви да отпразнуваме заедно Еньовден – един от най-значителните празници в годината за нашия народ.
В неделя, 23 юни, след обед ще се настаним в х. Академик (над с. Храбрино, бившата х. Родопски партизани! Запазете си стая в хижата.

ТРАНСПОРТ: До самата хижа има асфалтов път (асфалтът се е загубил малко в близост до селото – пътят е с добра трошенокаменна настилка, но след 200-300 м е асфалт). От центъра на селото се тръгва по посока Дедево-Бойково. Веднага след селото се свива в дясно към малка вилна зона. Има табела за хижата. След края на вилната зона има старинен мост, който е доста изгърбен. Повечето автомобили преминават без проблем. За тези, които не желаят да рискуват преминаването по него, има обиколно трасе в дясно, преди моста, по посока Храбрино – х. Академик, което слиза в реката и там минава по брод. Зад хижата има паркинг.

Носете си подходящо облекло и обувки за планина. Също бъдете подготвени за къпане в реката.

Сутринта в понеделник, 24 юни, преди изгрев ще слезем до реката за пречистване и след това ще посрещнем слънцето.

3 thoughts on “Eньовден 2019

  1. С Койчо ще тръгнем от Пловдив към 18 ч.
    Който има нужда от превоз, да пише тук в коментар, за да уточним как и от къде ще тръгнем. Моята кола е празна (3-4 места), при Койчо може би ще има също 1-2 места.
    Всеки, който желае, може да тръгне и по-рано. За тези, които искат да се качат по-рано, имайте пред вид, че настаняването в хижата ще бъде възможно не по-рано от 16 ч. по мои сметки, защото казаха, че имат хора за почивните дни и трябва да почистят след тях.
    Павел

Comments are closed.